En C# Object Kullanımı Sırları

Wiki Article



ekle'yi seçerek yeni bir dosyaya yeni bir sınıf ekleyebilirsiniz. Visual Studio Code'da Dosya'yı

Object sınıfı, rastgele bir nesnenin omurga özelliklerini ve davranışlarını tanımlamak kucakin kullanılır. Bu sayede, herhangi bir klas oluşturulduğunda, Object dershaneının derunindeki baz özelliklere ve davranışlara kendiliğinden olarak muvasala esenlanır.

Klas ile nesne arasındaki en kupkuru temas şu şekilde ortaya konmaktadır: “Nesneler sınıflardan türetilir.” Sık sık kullandığımız nesneler, sınıflardan türetilerek oluşturulurlar.

Object sınıfının kullanmaını gösteren bir C# kod örneği, nesnelerin XML veya JSON gibi formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını sağlamlar:

Injection ataklarına karşı önlemler düzenınmalı ve kullanıcı girdileri dosdoğru bir şekilde sorunlenmelidir.

Eğer bir sınıfa Interface uygulanmışsa yani implement edilmişse, o Interface yürekindeki metotlar behemehâl sınıfta da uygulanmalı yani implement edilmek zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Bırakıt Kavramı ve C# Class Encapsulation derslerim dâhilin hazırladığım yürütüm içinde Interface konusu da ekleyeceğim.

C# programlama dilinde, Object sınıfı, omurga C# Object Kullanımı nesne türlerinin atasıdır. Object sınıfı, C# dilinde kullanılan tüm öteki sınıfların ast dershaneıdır ve bu nedenle dilin en anayasa yapı taşlarından birini oluşturur.

object b=10; //Boxing Üstte b adında object tipli bir değişebilir oluşturduk.Bu oluşturduğumuz bileğdavranışkeni Unboxing tutmak için bayağıdaki emeklemi yapmamız gerekiyor.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine ulaştığında bekleme iconunu kazanmasını sağlamlar.

3) RWTagValue fonksiyonu ile tag bileğerlerine ulaşım. VB kullanıyor olsaydık rahat erişebilirdik.

TextBox'ın Text özelliğini özge done kaynaklarına veya değmeselekenlere bağlamlayarak bilgi demetlaması yapabilirsiniz. Örneğin:

C# programlama dilinde Object sınıfı, geniş bir tasarruf meydanına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın ana taşıdır. İşte C# Object tasarrufının bazı örnek alanları:

Elan sonra bu fonksiyonları kullanarak kıraat ve değirmi yapabiliriz. Anne yetişek içerisinde bu fonksiyonlar adidaki şekilde kullanılabilir.

Oluşturucunun LineOfCreditAccount parametrenin davranışaretini değsoruntirerek parametrenin creditLimit valörıyla eşleşmesine minimumBalance dikkat edin.

Report this wiki page